Go Back

Saftig marsipankake med sjokolade og rosiner

En lettlaget og saftig formkake som er perfekt til kaffebesøk. Kan lages i brødform eller liten rund form. Her har vi brukt ekstra grov marsipan for litt ekstra struktur i kaken. Men du kan også bruke andre marsipantyper.
Saftig Marsipankake med Sjokolade og Rosiner

Ingredienser

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Natron
  • 90 g sukker
  • 150 g ekstra grov marsipan (skåret i små terninger)
  • 100 g grovhakket mørk sjokolade
  • 50 g rosiner
  • 2 dl melk
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts Idun Mandelessens
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 2 stk store egg
  • Melis (til servering)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme, og smør en springform på ca. 20 cm, eller en brødform som rommer ca. 1,5 liter.
  • Rør hvetemel, bakepulver, Idun Natron og sukker sammen i en bolle. Tilsett marsipan, sjokolade og rosiner, og vend rundt til alle bitene er dekket av det tørre.
  • Rør sitronjuice inn i melken og vendt i et par minutter til melken har skilt seg. Rør inn Idun Mandelessens, solsikkeolje og egg. Vend det våte inn i det tørre til du har en tykk og jevn røre. Ikke rør for lenge, for da kan kaken bli seig.
  • Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 45 minutter til kaken er gjennomstekt.
  • Avkjøl på rist og dryss over litt melis før servering.
Skriv ut oppskriften