Saftig sjokoladekake får du hvis du bruker kefir og natron i kaken. Ja, det er nesten slik at kaken blir mer saftig på dag 2 eller 3. Denne kaken holder seg saftig og god i flere dager. 🍫
Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en liten langpanne som er 20 x 30 cm med bakepapir i bunn. Du kan også bruke en rund form som er 24 cm i diameter hvis du heller ønsker det.Smelt smøret i en kjele og tilsett kakaoen. Rør kakaoen inn i det smeltede smøret før du trekker kjelen av kokeplaten.
Riv marsipanen på et rivjern. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett revet marsipan og pisk det godt sammen. Rør inn kefiren mot slutten.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og natron. Tilsett smørblandingen til sist. Røren skal være ganske løs, men ikke helt flytende.
Hell røren i langpannen/formen, og stek kaken midt i ovnen i 40 min. Stikk gjerne en pinne midt i kaken mot slutten av steketiden. Er pinnen "tørr" når den trekkes ut, er kaken ferdig stekt. Avkjøl kaken etter steking.
Sjokoladekrem
Mens kaken avkjøles, lager du glasuren. Start med å hakke sjokoladen i små biter. Smelt sjokoladen over et vannbad til den er klumpfri, og rør inn kremfløten.
Hell den varme sjokoladen på den avkjølte kaken og stryk den utover kaken. Kaken pyntes med grovhakkede mandler, eller etter eget ønske.
Tips og triks
Sjokoladekaken er godt egent til å fryses ned, men det er lurest å gjøre dette uten sjokoladeglasuren. Glasuren kan bli litt matt i fargen og lett "knekke" hvis den fryses på kaken.