Go Back
+ servings

Sjokolademuffins til påske

Saftige og myke sjokolademuffins, toppet med små “reder” av deilig sjokoladekrem og små egg. 🐣
Sjokolademuffins til påske
porsjoner18

Ingredienser

Muffins

  • 200 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 stk store egg
  • 2 dl kefir
  • 100 g smeltet smør

Sjokoladekrem

  • 100 g mørk sjokolade (ca. 55 %)
  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 200 g romtemperert kremost
  • 2 ss kakao

Pynt

  • Små drasjerte sjokoladeegg

Fremgangsmåte

Muffins

  • Forvarm ovnen til 170 grader. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør dem sammen. Lag en liten grop i det tørre og ha i alle de våte ingrediensene. Visp sammen til en jevn røre.
  • Ha papirformer i en muffinsform av metall og ha røren ⅔ opp i formen. Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Ta dem ut av formen og avkjøl på rist. Pynt med krem når de er helt avkjølt.

Sjokoladekrem

  • Grovhakk sjokoladen og smelt over vannbad. Avkjøl til sjokoladen er romtemperert, men fortsatt flytende.
  • Pisk smøret lyst og luftig. Tilsett melisen og pisk kremen godt opp igjen. Tilsett kremost, flytende sjokolade, og kakao. Pisk raskt sammen og ha i en sprøytepose med stjernetupp.
    Sprøyt små reder på hver muffins, der kremengår litt høyere opp langs kanten. Legg noen drasjerte sjokoladeegg i hvertrede.
Skriv ut oppskriften