Luftige og saftige skoleboller med en litenvri. 🍊 Disse er perfekte å servere til kaffen eller å ta med seg på tur. Passer ypperlig til påsken, men også ellers på året! En frisk og god variant av den klassiske skolebollen.
Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
Fyll
Lag vaniljekrem som anvist på pakken, men tilsett 1 ts finrevet appelsinskall sammen med pakkens innhold og melk. Avkjøl.Velger du å lage egen vaniljekrem følger du oppskriften, men tilsett 1 ts finrevet appelsinskall.
Lag en grop i midten av hver bolle og fyll med ca. 1 ss krem.
Steking
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme, og pensle bollene med egg.
Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.