Go Back

Skoleboller med vanilje- og appelsinkrem

Luftige og saftige skoleboller med en litenvri. 🍊 Disse er perfekte å servere til kaffen eller å ta med seg på tur. Passer ypperlig til påsken, men også ellers på året! En frisk og god variant av den klassiske skolebollen.
Påskeboller med vanilje og appelsinkrem

Ingredienser

Bolledeig

Fremgangsmåte

Bolledeig

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid før deigen er smidig. Dekk til deigen og la den forheve i 30 minutter.
  • Del deigen i 20 like store deler (ca. 90 gram), trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir med et godt mellomrom. Trykk flate med håndbaken. Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.

Fyll

  • Lag vaniljekrem som anvist på pakken, men tilsett 1 ts finrevet appelsinskall sammen med pakkens innhold og melk. Avkjøl.
    Velger du å lage egen vaniljekrem følger du oppskriften, men tilsett 1 ts finrevet appelsinskall.
  • Lag en grop i midten av hver bolle og fyll med ca. 1 ss krem.

Steking

  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme, og pensle bollene med egg.
  • Stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.
  • Dryss gjerne på litt melis innen servering.
Skriv ut oppskriften