Lag skremmende gode spøkelsesmarengs til Halloween med bare noen få ingredienser! Denne enkle oppskriften gir sprø, søte marengstopper dekorert med sjokoladeansikter, som garantert vil imponere både små og store. Nok til en liten gjeng spøkelser 👻
Pisk eggehvitene med en kjøkkenmaskin og i en helt ren bolle. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Ha i litt og litt av sukkeret og pisk sukker og eggehvite i minst 10 minutter til så mye av sukkeret som mulig er oppløst.
Pisk i vaniljeessens og ha marengsmassen i en sprøytepose, bruk gjerne en rund tyll/tipp i posen så slipper du å få en stripe i marengsen fra der posen er skjøtet.
Ha bakepapir på stekebrett og sprøyt store topper av marengs. Avlutt med en fin tupp. Sett brettet midt i ovnen og la marengsen stå i ovnen til de er helt tørre. Det kommer litt ann på hvor store toppene er, men det tar ofte 2-6 timer. Ved å steke over lang tid på lav temperatur unngår man å sette stekefarge på marengsen.
Smelt sjokolade over vannbad og ha i en sprøytepose. Sprøyt sjokkerte ansikter på de ferdige og avkjølte marengstoppene.