Vannbakkels er en herlig og uimotståelig dessert som garantert vil bli en favoritt! Disse delikate bakverkene er lette og sprø, fylt med en deilig krem og friske jordbær. Perfekte til å imponere på 17. mai, konfirmasjoner, eller andre spesielle anledninger.
Ingredienser
Vannbakkels
2,5dlvann
110gsmør
1sssukker
140ghvetemel
4storeegg
Krem
4dlkremfløte
Diverse
2tsmelis(pluss ekstra til servering)
1kurvjordbær
Fremgangsmåte
Vannbakkels
Forvarmstekeovnen til 175 ºc over og undervarme.
Varm opp vann, sukker og smør i en kjele på medium varme til smøret har smeltet. Når smøret er helt smeltet øker du varmen og koker opp. Trekk vekk fra varmen, tilsett mel og rør med tresleiv til melet er rørt ut. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene. Ha kjelen tilbake på stekeplaten og fortsett å røre til det begynner å danne seg et belegg i bunnen av kjelen. Ta massen ut av kjelen og over i en bolle.
La deigen avkjøle i fem minutter. Rør inn eggene – ett av gangen – med en tresleiv. Rør godt mellom hvert egg. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn, tykk og seig. For å ha full kontroll på konsistensen kan det være lurt å piske det siste egget, og tilsette litt og litt til du har riktig konsistens.
Ha deigen over i en stor sprøytepose med stjernetipp. Sprøyt sirkler på et bakebrett med bakepapir. Hold god avstand mellom hver for de kommer til å heve mye. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter til de er gylne og gir en hul lyd når du dunker lett på de. Avkjøl på rist.
Krem
Pisk kremfløte og melis til en fast krem og ha over ien sprøytepose med stjernetupp.
Servering
Del baksten i to og ha krem på bunnen. Skjær jordbæri skiver og legg oppå kremen. Sett på lokkene og dryss over littmelis.