Vegansk pizza

Vegansk pizza inneholder ingen animalske produkter og er toppet med grønnsaker som er vel sammensatt av gode smaker og vegansk ost.  
Vegansk pizza
porsjoner3

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl kaldt vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pose Idun pizzagjær
  • 1 ts sukker
  • 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
  • 2 ts flaksalt
  • mel (helst durumhvete) til utkjevling

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
  • Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
  • Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
  • Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).
  • Når pizzadeigen er kjevlet tynt ut, gjerne i durumhvete, er det tid for å fylle på med toppingen. Ha først på hummus over hele pizzaen. Ha deretter den revet veganske osten og deretter grønnsakene. Krydre pizzaen til slutt.
  • Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top