Appelsin- og sjokolademuffins med “gulrøtter”

Saftige sjokolade muffins med en perfekt balanse mellom sjokolade og appelsin. De er lettlagde og kan røres sammen i en bolle, og jordbær-gulrøttene er utrolig søt påskepynt. Kremen er en luftig vaniljefrosting med en mild appelsinsmak. 🧁
Appelsin- og sjokolademuffins med gulrøtter
porsjoner18 stk

Ingredienser

Muffins

  • 200 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ts Idun Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 stk store egg
  • 2 dl lettrømme (eller kefir)
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ss finrevet appelsinskall – økologisk (pass på å bare bruke det oransje fra skallet, da det hvite er bittert.)

Vanilje- og appelsinkrem

  • 2,5 dl kremfløte
  • 125 g kremost (naturell)
  • ½ ts finrevet appelsinskall av økologisk appelsin
  • 50 g melis
  • ½ ts Idun Vaniljeessens (eller vaniljeestrakt)

"Gulrøtter"

  • 200 g hvit sjokolade
  • litt oransje konditorfarge
  • 18 stk jordbær

Fremgangsmåte

Muffins

  • Forvarm ovnen til 175 grader, over- og undervarme. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør sammen. Lag en liten grop i det tørre, og hell alle de våte ingrediensene og appelsinskall i gropen. Visp sammen til en jevn røre.
    Ha papirformer i en muffinsform av metall, og ha røre i formene, ca ⅔f ulle.
  • Stek midt i ovnen i ca 20–25 minutter. Ta muffinsene ut av formen og avkjøl på rist. Pynt med krem når de er helt avkjølt.

Vanilje- og appelsinkrem

  • Ha alle ingrediensene i en bolle, og pisk sammen til til en løs krem. Pisk de siste sekundene for hånd. Kremen skal så vidt bli fast, men ikke mer, for da blir den kornete. Hvis du pisker det siste for hånd, er det lett å kjenne når du har nådd det punktet.

"Gulrøtter"

  • Smelt hvit sjokolade på lav varme over vannbad. Ta til side litt smeltet sjokolade og rør inn litt oransje konditorfarge. Ha i litt og litt av den fargede sjokoladen inn i resten av den smeltede sjokoladen til du er fornøyd med fargen.
  • Dypp jordbær i sjokoladen, la renne litt av og legg over på et bakepapir. Ha resten av den smeltede sjokoladen i et lite kremmerhus av bakepapir, eller en liten spøytepose. Klipp ett lite hull i posen og sprøyt striper på jordbærene.
    Avkjøl i 30 min i kjøleskapet til sjokoladen har satt seg.
  • Ha krem i en sprøytepose med en stjernetyll og sprøyt en fin topp på hver muffins. Sett en gulrot-jordbær på toppen av hver muffins.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top