Appelsinkake
En saftig og smakfull appelsinkake med melisglasur - perfekt kake til påske eller andre anledninger!
porsjoner13
Ingredienser
Appelsinkake
- 250 g romtemperert smør eller margarin
- 5 stk romtempererte mellomstore egg
- 350 g sukker
- 2 dl kefir
- 1 dl appelsinsaft fra fersk appelsin + raspet skall
- 400 g hvetemel
- 1 ts Idun vaniljeessens
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Idun natron
- 2 stk skrellet appelsiner skåret skiver til pynt
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Kle deretter en liten bakeform (ca. 21 x 21 cm) med bakepapir eller bruk en smurt rund springform som er 24 cm i diameter.
- Smelt smøret i en kjele, trekk den til side og la det avkjøle seg litt. Hell gjerne smøret i en skål for raskere avkjøling. Vask appelsinen og rasp av det ytterste skallet (ikke det hvite) og legg til side.
- Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis i en stor bakebolle.
- Hell kefir og raspet appelsinskall i smøret og rør blandingen godt sammen. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og sikt dette inn i smørblandingen. Rør om til massen er godt blandet sammen og hell over i bakeformen. Skjær skallet av et par appelsiner og skjær i skiver. Fjern eventuelt steiner og legg skivene på toppen av kakerøra.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.