Search
Close this search box.

Blåbærsnurrer

Blåbærsnurrer er en av høstens delikatesser. I denne oppskriften lager vi snurrer med hjemmelaget blåbærfyll, men med denne søte gjærdeigen kan du lage knuter, boller, stenger eller hva du måtte ønske.
Blåbærsnurrer på tallerken
porsjoner25

Ingredienser

  • 75 g romtemperert smør (eller flytende margarin)
  • 2,5 dl kaldt vann
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 25 g Idun fersk gjær for søte deiger
  • 1 stk sammenvispet egg (til pensling)
  • høvlede mandler ( til pynt)

Blåbærfyll

  • 115 g friske (eller frosne blåbær)
  • 30 g sukker
  • 10 g maizena
  • 2 ss vann
  • 0,5 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel blåbærfyllet over hele leiven. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.
  • Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer. Har du en aluminiumsform til muffins, kan det være greit å bruke denne. Da vil ikke muffinsene gå ut i bredden under steking, men bli høye og fine.
  • Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø på med høvlede mandler.
  • Stek snurrene i ca. 10-13 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med på baksten under steking.
  • Avkjøl snurrene på rist etter steking.

Blåbærfyll

  • Rør ut maizena med vann og sukker, tilsett deretter sitronsaften. Kok opp bærene i en lite kjele og rør inn maizena til det tykner.
  • Avkjøl noe, og fyllet er klart til bruk.

Tips og triks

• Ved bruk av varmluft, kan du steke 2 brett samtidig. Bytt eventuelt plass på brettene etter halve steketiden, slik at snurrene blir jevnt stekt.
• Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top