Blomsterboller med vaniljekrem

Blomsterboller er rett og slett boller laget som fine blomster. Disse er laget med vaniljekrem i midten, men kan også lages med kanelfyll eller annet godt fyll. Dekorer blomsterbollen akkurat slik du selv vil!
Nystekte blomsterboller med vaniljekrem. Foto.
porsjoner15

Ingredienser

GJÆRDEIG

VANILJEKREM

Fremgangsmåte

 • Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett på kjøl inntil videre.
 • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i 30 min.
 • Kjevle deigen ned til ca. 1 - 1,5 cm tykkelse. Stikk ut rundinger som er omtrent 5 cm i diameter. Brett forsiktig sammen den runde deigbiten og vend hver ende mot hverandre (som en bue) og klem sammen endene.
  Form 5 slike til en blomst på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev blomsterbollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
  Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
 • Rett før steking, lag en fordypning i midten av blomsterbollene med fingrene dine og ha i vaniljekrem (bruk gjerne en sprøytepose til dette.)
  Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bollene på rist etter steking.
 • Lag en melisglasur av melis og vann og dekorer blomsterbollene.

Notes

Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top