Blomsterboller med vaniljekrem
Blomsterboller er rett og slett boller laget som fine blomster. Disse er laget med vaniljekrem i midten, men kan også lages med kanelfyll eller annet godt fyll. Dekorer blomsterbollen akkurat slik du selv vil!
porsjoner15
Ingredienser
GJÆRDEIG
- 500 g hvetemel
- 85 g sukker
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær for søte deiger
- 2 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 75 g romtemperert smør
- 3 dl kald melk
- 1 stk egg til pensling
VANILJEKREM
- 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Kakefyll med vaniljesmak
- 3 ss sukker
- 4 dl H-melk
Fremgangsmåte
- Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett på kjøl inntil videre.
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i 30 min.
- Kjevle deigen ned til ca. 1 - 1,5 cm tykkelse. Stikk ut rundinger som er omtrent 5 cm i diameter. Brett forsiktig sammen den runde deigbiten og vend hver ende mot hverandre (som en bue) og klem sammen endene. Form 5 slike til en blomst på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev blomsterbollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Rett før steking, lag en fordypning i midten av blomsterbollene med fingrene dine og ha i vaniljekrem (bruk gjerne en sprøytepose til dette.) Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bollene på rist etter steking.
- Lag en melisglasur av melis og vann og dekorer blomsterbollene.