Bløtkake med flagg
Bløtkake med flagg er en vakker kake til 17.mai-bordet. En nydelig kake toppet med det norske flagg, som virkelig setter stemningen! Hurra!!!

Utstyr
- 1 22-23 cm springform
Ingredienser
Sukkerbrød
- 5 stk mellomstore romtempererte egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Vaniljekrem
- 1 pk Idun Kakefyll med Vaniljesmak
- 3 dl kremfløte
- 2 ts sukker
Krem til utsiden
- 3 dl kremfløte
- 2 ts sukker
Fyll og pynt
- 2 pakker Nora Hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy
- i kurv friske jordbær
- 1 kurv friske bringebær
- 1 kurv friske blåbær
Fremgangsmåte
Sukkerbrød
- Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
- Kle deretter bunnen av springformen med bakepapir, slik at det blir lettere å ta bunnen ut av formen når den er stekt.
- Pisk romtempererte egg og sukker til en relativ hvit og stiv masse. Husk at bollen du visper i, samt vispen du pisker med, bør være helt rene og frie for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv under piskingen. Vil du ha mer smak på sukkerbrødet, kan du ha i litt revet sitronskall i eggedosisen.
- Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Da kan sukkerbrødet bli kompakt i konsistensen.
- Fordel forsiktig røren i den smurte kakeformen.
- Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
- La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.
Krem
- Lag vaniljekrem, dekk med plastfolie eller en tallerken og sett i kjøleskapet. Pisk 3 dl fløte og sukker til krem og pisk inn den avkjølte vaniljekremen.
Montering
- Del kakebunnen i tre og ha syltetøy og krem mellom lagene. Pisk krem av 3 dl kremfløte og 2 ts sukker en gang til, og dekk toppen og sidene med et jevnt lag med krem. Ha resten av kremen i en sprøytepose.
- Skjær jordbærene i skiver og dekorer kaken med røde og blå bær, og krem i flaggmønster. Sett kaldt fram til servering.