Bløtkake med nougat
Bløtkake med nougat er en nydelig kake som virkelig vil imponere gjestene både når det kommer til utseende og smak. Denne kaken krever noe planlegging og må gjerne bakes dagen i forveien.
porsjoner1 kake
Ingredienser
Sukkerbrød
- 5 stk mellomstore romtempererte egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Nougatkrem
- 6 plater gelatin
- 400 g Odense Nougat (2 pk)
- 1 klype flaksalt
- 3 dl helmelk
- 4 dl kremfløte
Dynking
- 1/2 dl melk
- 1/2 dl Idun Nugattisaus
Servering
- 3 dl kremfløte
- 2 ts sukker
- 100 g mørk sjokolade
- 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Sukkerbrød
- Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
- Kle deretter bunnen av springformen med bakepapir, slik at det blir lettere å ta bunnen ut av formen når den er stekt. Vi har brukt en spring form som er 24 cm i diameter i denne oppskriften.
- Pisk romtempererte egg og sukker til en relativ hvit og stiv masse. Husk at bollen du visper i, samt vispen du pisker med, bør være helt rene og frie for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv under piskingen. Vil du ha mer smak på sukkerbrødet, kan du ha i litt revet sitronskall i eggedosisen.
- Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Da kan sukkerbrødet bli kompakt i konsistensen.
- Fordel forsiktig røra i den smurte kakeformen.
- Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
- La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.
Nougatkrem
- Lag nougatkremen ved å bløtlegge gelatin i vann i ca. 10 minutter. Finhakk myk nougat i litt mindre biter og legg i en bolle. Varm opp melken til den ryker og rør inn den myke gelatinen til den er smeltet. Hell melken over nougaten. La stå i et par minutter og pisk blandingen sammen til den er glatt og fin. Pisk fløten til krem i en annen bolle. Når nougatblandingen er fingervarm, vendes kremen i.
- Bruk kakeformen sukkerbrødet er stekt i og ha en lang strimmel med bakepapir rundt kanten av formen. Rør melk og nugattisaus sammen og legg en av bunnene i kakeformen. Dynk bunnen med nugatti-melken og ha halvparten av kremen på bunnen. Legg på neste lag med sukkerbrød og fortsett med dynking og krem. Legg det siste laget med sukkerbrød på toppen. Dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten.
- Ta kaken ut av formen og sett på et fint fat. Pisk en fast krem av kremfløte og sukker, og dekk kaken med kremen. For å få glatte sider stryker du kremen på sidene med en spatel eller rett brødskrape. Sett kaken i kjøleskapet.
- Lag sjokolade-ganache ved å varme fløten til den ryker. Finhakk mørk sjokolade og ha i en skål. Hell fløten over, la stå i et par minutter før du rører til sjokoladen er helt smeltet. Avkjøl til romtemperatur og hell over kaken. Pynt etter hjertens lyst.