Search
Close this search box.

Brettebrød med appelsin og marsipan

Oppskrift på brettebrød med appelsin og marsipan Brettebrød med appelsin og marsipan er et nydelig og saftig bakverk som kan tas fra hverandre i lekre tynne skiver. Marsipanen smelter inn i bakverket og gjør det ekstra saftig.
Brettebrød med appelsin og marsipan

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

Annet:

  • 1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med gjær, romtemperert smør og appelsinskall. Hell i melk og appelsinjuice og elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet.
  • Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.
  • Smør en stor brødform og ha en stripe bakepapir på tvers i formen så den dekker langsidene og bunnen. Hvelv deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle den ut til et stort rektangel. Ca ½ cm tykk. Smør romtemperert smør utover deigen og rasp marsipan over.
  • Skjær deigen i tre like store strimler på langs. Mål hvor bred brødformen din er og lag strimlene like brede. Bruk gjerne en pizzakutter. Legg strimlene oppå hverandre. Skjær strimmelbunken i firkantede biter på tvers. Så du har kvadratiske bunker i tre lag. Legg bunkene ved siden av hverandre i brødformen på høykant. Det er fint om det er litt klippe mellom hver bunke for deigen trenger plass til å heve. Dekk med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse i ca 30-60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 190 grader over og undervarme. Pisk egget lett sammen og pensle brødet. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter til den er gylden og gir fra seg en hul lyd når du banker på den. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Hvis den virker rå men er gylden kan du legge et ark med aluminiumsfolie løst oppå brødet og steke den lengre.
  • Avkjøl i formen i 10 minutter og hvelv den over på rist. Server gjerne med et melisdryss.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top