Grissini med timian
Hjemmelagde grissini med timian er supergode å servere til gode supper, men kan også nytes sammen med en god dipp!
porsjoner60
Ingredienser
DEIG
- 180 g hvetemel
- 150 g rugmmel fin
- 0,5 ts salt
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 2,5 dl vann
- 12,5 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 2 ts tørket eller frisk timian
- 4 ss honning
PENSLING
- Honningvann
- 2 ss finhakket frisk timian
FORSLAG TIL ENKEL DIPP
- 200 g kremost
- 1 ss rød pesto
Fremgangsmåte
- Ha de tørre ingrediensen til deigen i en bakebolle sammen med smuldret gjær og kaldt vann. Elt deigen på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader varmluft.
- Deigen dele i 60 like deler ( ca. 6 gram per stk) og rull til tynne grissini som legges på et stekebrett med bakepapir.
- Rør sammen litt honning med lunkent lunkent vann og pensle grissiniene med dette. Strø deretter på finhakket frisk timian og stek brettene i ca. 8 - 10 minutter til de har fått en fin og gyllen farge. Ved bruk av varmluft kan du steke flere brett samtidig, men det kan være lurt å bytte plass på brettene underveis. Stekeovner steker litt forskjellig, og ikke alle steker like jevnt. Følg med under stekingen og snu brettet i ovnen om nødvendig.
- Vil du servere grissini sammen med en god dipp, røres kremost og rød pesto sammen. Enkelt og greit!