Search
Close this search box.

Havrerundstykker

Havrerundstykker er et godt valg til frokostbordet og er likt av både store og små. Rundstykkene er fine, men smaker ekstra godt med havren som også bidrar til mer kostfiber. Våkner du tidlig en morgen, hvorfor ikke overraske med nystekte rundstykker til frokostbordet?
Havrerundstykker
porsjoner16

Ingredienser

Deig

Fremgangsmåte

  • Legg havregrynene i en bakebolle og hell over kokende vann. La stå å svelle i ca. 45 minutter til det er avkjølt.
  • Rør inn smuldret gjær og vispet eggene inn i havreblandingen.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett havre-blandingen og smør i terninger.
  • Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen slipper bakebollen. Legg over et klede eller plast og la deigen heve i ca. 30 minutter.
  • Legg deigen på en melet kjøkkenbenk. Kutt deigen i 16 like store biter og trill dem til rundstykker og legg på stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la de etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
    Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle forsiktig med vann og strø over litt havregryn. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
  • Avkjøl de nystekte rundstykkene på rist innen servering.

Tips og triks

Ved bruk av Idun ferskere bakst vil rundstykkene holde ferske og fine til dagen etter.
Skriv ut oppskriften

Flere frokostoppskrifter

  • Alle
  • Frokost
Alle
  • Alle
  • Frokost
Nystekte havrelapper til forkost, toppet med lønnesirup, bananer og nøtter

Frokostlapper med havregryn

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top