Search
Close this search box.

Hjemmelaget konfekt

Overrask med hjemmelaget konfekt – perfekt for spesielle anledninger eller som gaver! Med Iduns oppskrift kan du lage delikate, fyldige biter med sjokolade fylt med deilige smaker som passer til enhver smak. Velg mellom klassiske fylninger som karamell, nøtter eller fruktpuré, og la kreativiteten blomstre. Perfekt for å glede både deg selv og de du er glad i!
Hjemmelaget konfekt - konfektjuletrær.

Ingredienser

  • 150 g ODENSE Ekte Marsipan (med 50% mandler)
  • 150 g kald ODENSE Nougat
  • 200 g mørk 70% sjokolade
  • + pistasjnøtter til pynt og litt melis til utkjevling

Fremgangsmåte

  • Legg nougaten i kjøleskapet i minst 1 time før du skal bruke den. På den måten blir den lettere å håndtere senere.
  • Kjevle ut marsipanen til den er ca. 2 - 3 mm tykk. Bruk litt melis under utkjevlingen slik at marsipanen ikke fester seg til kjøkkenbenken eller kjevlen.
  • Bruk en ostehøvel som skjærer litt tykt, og skjær en lengde av nougaten som du legger oppå marsipanen du har kjevlet ut. Skjær til marsipanen slik at den passer til nougat-stripen. Gjenta dette og legg tre lag som i en sandwich. Begynn og avslutt med et lag av marsipan. La stå i 10 minutter i kjøleskap. I mellomtiden kan du temperere sjokoladen.
  • Bruk en skarp kniv og skjær ut trekantede stykker som små trær. Dypp "trærne" i den tempererte sjokolade og dryss på finhakket pistasjnøtter.

Tips og triks

Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 - 18 grader. Holdbarheten er ganske lang - opptil 4 uker.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top