Jordbæris på pinne
Fantastisk god jordbæris på pinne! Med denne oppskriften er det lekende lett å lage is – uten iskremmaskin. Har du ikke ispinner, kan du helle røren over i en brødform som du setter i fryseren.
Ingredienser
- 600 g frosne eller friske jordbær
- 1 liten boks (ca 400 g) søt, kondensert melk
- 2 ss sukker
- 1 klype flaksalt
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ss Idun Jordbærsaus
- 4 dl kremfløte
Til servering:
- Idun Sjokoladetrekk (stivner på isen)
- Litt kokos
Annet:
- Ispinner
Fremgangsmåte
- Blend jordbærene til en purè og press gjennom en finmasket sil for å fjerne de små frøene. Kok opp og la småputre på medium varme til det er redusert til halvparten. Hell over i en bolle og la stå i kjøleskapet til den er kald.
- Rør kondensert melk sammen med sukker, salt, vaniljeekstrakt og jordbærsaus. Vend inn den kalde jordbærpureen.
- Pisk fløte til krem og vend inn i røren. Ha over i isformer. Sett i ispinner, dekk toppen av formene med plastfolie og sett i fryseren i minst 4 timer eller over natten.
- Hell sjokoladetrekk over i en dyp kopp eller glass. Dypp isformen raskt i litt lunkent vann og ta ut iskremene. Dypp de i sjokoladesausen, la renne av litt og legg over på litt bakepapir og dryss over kokos. Sett tilbake i fryseren eller server med det samme.