Julepizza
Julepizza med ribbe, julepølse eller rosenkål? Tro det eller ei, rundt juletider er den tiden det spises mest pizza. I mangel på tid er nok pizza en lettvint løsning for mange mellom slagene. Restene fra ribba brukes som fyll på pizzaen – en skikkelig julepizza!
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig:
- 400 g hvetemel
- 2,5 ts Idun Mors Hjemmebakte - Pizzagjær
- 0,5 ts salt
- 2,3 dl vann (maks 40°C)
- 1 ss olivenolje
Forslag til fyll
- Pizzasaus
- Stekt ribbe
- Stekt julepølse/sossister
- Paprika
- Rødløk
- Revet ost
Fremgangsmåte
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.
- Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm imellomtiden ovnen til 230 grader.
- Kjevle deigen ut til en stor leiv og stikk ut i små eller store hjerteformer. Ha på pizzaaus, strø på revet ost og legg på resten av fyllet.
- Pizzahjertene stekes på midterste rille i ovnen i ca. 8 - 12 minutter