Lakrisis

Denne isen er perfekt for lakriselskere. Konsistensen er fløyelsmyk med perfekt mengde lakrissmak. De som ønsker enda mer lakris kan toppe skålen sin med ekstra lakrissaus.
porsjoner4

Ingredienser

  • 2,5 dl helmelk
  • 2,5 dl fløte
  • 4 store eggeplommer
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl Idun lakrissaus
  • 1/2 ts flaksalt

Serveringsforslag

  • Idun Lakrissaus
  • Søt eller salt lakris

Fremgangsmåte

  • Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke. Rør inn lakrissaus til slutt.  
  • Hell det over i en bolle, dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet. 
  • Hell i ismaskinen og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren til isen er helt fast. 
  • Server gjerne med ekstra lakrissaus, i kjeks og med lakrisgodteri. 
  • Tips: Hvis du ikke har iskremmaskin kan du ha blandingen over i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen din. Bruk helst en bolle i metall. Sett k-krok eller eltekrok på maskinen, og sett hele kjøkkenbollen i fryseren hvis du har plass. Hvis du har kjøleskuffer kan du ha basen over i en boks, og sette den i fryseren. Ta bollen ut av fryseren hver halvtime og rør raskt opp med kjøkkenmaskinen. (Eller overfør basen fra boks til bolle hver gang.) Sett bollen tilbake i fryseren og fortsett til du har en tykk softis. Ha over i en lufttett boks med lokk og sett i fryseren frem til servering.   
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top