Lakrisis
Denne isen er perfekt for lakriselskere. Konsistensen er fløyelsmyk med perfekt mengde lakrissmak. De som ønsker enda mer lakris kan toppe skålen sin med ekstra lakrissaus.
porsjoner4
Ingredienser
- 2,5 dl helmelk
- 2,5 dl fløte
- 4 store eggeplommer
- 200 g sukker
- 1,5 dl Idun lakrissaus
- 1/2 ts flaksalt
Serveringsforslag
- Idun Lakrissaus
- Søt eller salt lakris
Fremgangsmåte
- Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke. Rør inn lakrissaus til slutt.
- Hell det over i en bolle, dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet.
- Hell i ismaskinen og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren til isen er helt fast.
- Server gjerne med ekstra lakrissaus, i kjeks og med lakrisgodteri.
- Tips: Hvis du ikke har iskremmaskin kan du ha blandingen over i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen din. Bruk helst en bolle i metall. Sett k-krok eller eltekrok på maskinen, og sett hele kjøkkenbollen i fryseren hvis du har plass. Hvis du har kjøleskuffer kan du ha basen over i en boks, og sette den i fryseren. Ta bollen ut av fryseren hver halvtime og rør raskt opp med kjøkkenmaskinen. (Eller overfør basen fra boks til bolle hver gang.) Sett bollen tilbake i fryseren og fortsett til du har en tykk softis. Ha over i en lufttett boks med lokk og sett i fryseren frem til servering.