Search
Close this search box.

Lakrisis

Denne isen er perfekt for lakriselskere. Konsistensen er fløyelsmyk med perfekt mengde lakrissmak. De som ønsker enda mer lakris kan toppe skålen sin med ekstra lakrissaus.
porsjoner4

Ingredienser

  • 2,5 dl helmelk
  • 2,5 dl fløte
  • 4 store eggeplommer
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl Idun lakrissaus
  • 1/2 ts flaksalt

Serveringsforslag

  • Idun Lakrissaus
  • Søt eller salt lakris

Fremgangsmåte

  • Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til det ryker. Visp eggeplommer og sukker til tykk eggedosis og hell i den varme melken i en tynn stråle mens du visper. Hell tilbake til kjelen og varm under omrøring på medium varme i 8-10 minutter til det tykner. Det må ikke koke. Rør inn lakrissaus til slutt.  
  • Hell det over i en bolle, dekk med plastfolie og avkjøl helt i kjøleskapet. 
  • Hell i ismaskinen og kjør til iskrem. Ha over i en lufttett beholder og sett i fryseren til isen er helt fast. 
  • Server gjerne med ekstra lakrissaus, i kjeks og med lakrisgodteri. 
  • Tips: Hvis du ikke har iskremmaskin kan du ha blandingen over i en kjøkkenbolle som hører til kjøkkenmaskinen din. Bruk helst en bolle i metall. Sett k-krok eller eltekrok på maskinen, og sett hele kjøkkenbollen i fryseren hvis du har plass. Hvis du har kjøleskuffer kan du ha basen over i en boks, og sette den i fryseren. Ta bollen ut av fryseren hver halvtime og rør raskt opp med kjøkkenmaskinen. (Eller overfør basen fra boks til bolle hver gang.) Sett bollen tilbake i fryseren og fortsett til du har en tykk softis. Ha over i en lufttett boks med lokk og sett i fryseren frem til servering.   
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top