Marshmallows med jordbærsmak
Deilige fluffige marshmallows med smak av norsk sommer!

porsjoner25
Ingredienser
- 150 g friske jordbær (gjerne norske!)
- 200 g sukker (gjerne ekstra fint)
- 6 stk gelatinplater
- 60 g eggehvite
- 1 ss honning
Annet
- 2 ss ekstra fint sukker (eller melis)
Fremgangsmåte
- Mos bærene til puré i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil for å få fjernet frøene.
- Legg gelatinplaten bløtt i kaldt vann.
- Ha sukkeret i en kjele med 1 dl av jordbærpuréen og kok sammen til en tykk sirup som når 120 grader og sett kjelen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme sirupen.
- Pisk eggehviten til den begynner å få bobler, tilsett sirupen og pisk videre til en halvferdig marengs. Hell jordbærpuréen i marengsen i en tynn stråle og pisk sammen til blandingen er kald i ca. 10 - 15 minutter.
- Kle en bakeform ca. 20 x 20 cm med bakepapir smurt med bittelitt smaksnøytral olje (raps- eller solsikkeolje) og fordel massen jevnt. Strø gjerne over med frysetørket jordbær. Lager du en større oppskrift, bruk en større form eller smør direkte ut på bakepapir i ca. 2 cm tykkelse.
- Avkjøl i romtemperatur til dagen etter. Når massen er stivnet, del den opp i firkantede biter med en skarp kniv som presses igjennom eller bruk en saks.
- Rull bitene i en bolle med ekstra fint sukker eller melis, slik at de ikke klistrer sammen.