Search
Close this search box.

Marshmallows med jordbærsmak

Deilige fluffige marshmallows med smak av norsk sommer!
Marshmallows med jordbærsmak
porsjoner25

Ingredienser

  • 150 g friske jordbær (gjerne norske!)
  • 200 g sukker (gjerne ekstra fint)
  • 6 stk gelatinplater
  • 60 g eggehvite
  • 1 ss honning

Annet

  • 2 ss ekstra fint sukker (eller melis)

Fremgangsmåte

  • Mos bærene til puré i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil for å få fjernet frøene.
  • Legg gelatinplaten bløtt i kaldt vann.
  • Ha sukkeret i en kjele med 1 dl av jordbærpuréen og kok sammen til en tykk sirup som når 120 grader og sett kjelen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme sirupen.
  • Pisk eggehviten til den begynner å få bobler, tilsett sirupen og pisk videre til en halvferdig marengs. Hell jordbærpuréen i marengsen i en tynn stråle og pisk sammen til blandingen er kald i ca. 10 - 15 minutter. 
  • Kle en bakeform ca. 20 x 20 cm med bakepapir smurt med bittelitt smaksnøytral olje (raps- eller solsikkeolje) og fordel massen jevnt. Strø gjerne over med frysetørket jordbær. Lager du en større oppskrift, bruk en større form eller smør direkte ut på bakepapir i ca. 2 cm tykkelse.
  • Avkjøl i romtemperatur til dagen etter. Når massen er stivnet, del den opp i firkantede biter med en skarp kniv som presses igjennom eller bruk en saks. 
  • Rull bitene i en bolle med ekstra fint sukker eller melis, slik at de ikke klistrer sammen.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top