Search
Close this search box.

Marshmallows med salt lakris

Myke og deilige marshmallowser med smak av salt lakris og vanilje. Det er enklere å lage marshmallows enn man skulle tro, spesielt hvis man har et sukkertemomerter. De koster ikke allverdens, og hjelper deg med å få perfekt konsistens på alt av karameller og marshmallowser.
Marshmallows med salt lakris

Ingredienser

  • 9 ark gelatin
  • 1,5 dl vann
  • 300 g sukker
  • 90 g eggehvite
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 6 ss Idun Lakrissaus
  • Finkornet sukker (kan også bruke vanlig sukker) eller melis, til strø

Fremgangsmåte

  • Ha saltlakrissaus i en sprøytepose. Klargjør en liten langpanneform ca 20x30 cm stor. Ha litt nøytral matolje på kjøkkenpapir, og smør over et bakepapirark. Legg arket ned i formen med den oljede flaten opp. Klipp ett hakk inn i hvert hjørne, så arket passer til formen.
  • Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Ha 1,5 dl vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok til det er en sirup på 120 grader. Sjekk med et termometer (som når opp til høye temperaturer). Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i sirupen.
  • Visp eggehviter til det begynner å skumme, og hell den fortsatt glovarme sirupen i marengsen mens maskinen går. Pisk inn vanilje. Pisk til massen er tykk og blank, men fortsatt litt varm.
  • Hell massen over i formen. Klipp et ½ cm stort hull i sprøyteposen og sprøyt lakrissaus ned i massen. Beveg litt på sprøyteposen med du klemmer ut sausen, så den blir fordelt i hele formen. Dra gjennom massen med en kniv et par ganger.
  • La stå i romtemperatur til massen har stivnet. Det tar en time eller to. Strø sukker over marshmallowsen og hvelv den over på en skjærefjøl. Ta av papiret og skjær opp marshmallows med en skarp kniv. Hvis det er vanskelig å skjære gjennom, kan du dra over kniven med tørkepapir med litt olje på. Ha sukker eller melis på alle flater.
  • Oppbevar i enlufttett boks i romtemperatur.

Notes

Det er enklere å lage marshmallows hvis man har et sukkertemomerter. De koster ikke all verdens, og hjelper deg med å gi karameller og marshmallowser perfekt konsistens.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top