Mini pavlova
Mini pavlova toppet med friske bær er en himmelsk god dessert du kan servere med stolthet! Alt er laget fra bunnen av, og ingenting er vanskelig å lage. LES OGSÅ VÅRE BAKETIPS OM MARENGS!
Ingredienser
Marengs:
- 4 stk eggehviter
- 1 klype salt
- 225 g sukker
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 1 ss Maizena
- 1 ts sitronjuice (eventuelt 0,5 ts eddik)
Vaniljekrem og topping:
- 1 pk Idun Mors hjemmebakte Kakefyll med Vaniljesmak
- 2 dl kremfløte
- 1 kurv friske bjørnebær
- 1 kurv friske blåbær
- 2 dl Nora hjemmelaget rørt bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik. - Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former.
- Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 35-40 minutter og avkjøl.
- Lag vaniljekremen som anvist på pakken og avkjøl. Pisk kremfløten til krem, og pisk inn vaniljekremen. Ha kremen i hver pavlova, og topp med litt bringebærsyltetøy samt blåbær og bjørnebær. Server med det samme.