Search
Close this search box.

Mors hjemmebakte boller

Boller med tørrgjær Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Hva som er den beste oppskriften, er ikke godt å si. Noen liker de søte – andre ikke. Noen vil ha store luftige boller og noen ikke. En bolledeig kan lages på flere måter. Det […]
Mors hjemmebakte boller
porsjoner22

Ingredienser

PENSLING

  • 1 stk romtemperet egg

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte margarinen i en liten kjele. Trekk kjelen til siden, ha i melken og varm opp til maks 40 grader.
  • Pisk romtemperert egg og sukker lett sammen.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Hell i egge- og melkeblandingen. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 25 minutter.
  • Ta deigen ut av bollen og la den hvile et par minutter. Del deigen opp i 22 like store deigemner, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev bollene i 40 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek bollene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøles på rist etter steking.
  • Ønsker du å fiffe opp bollene til fest, kan du ha på melisglasur av vann og melis når bollene er avkjølt. Pynt til slutt med en fargerik kakepynt.

Tips og triks

Tørr eller fersk gjær?

1 pose tørrgjær inneholder 4,5 ts og tilsvarer 50 g fersk gjær.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top