Nøtteroser
Nøtteroser er smakfulle julekaker, og er enkle å lage og er fri for både gluten og laktose. Se også våre øvrige oppskrifter på gode julekaker!
porsjoner40
Ingredienser
- 150 g raspet ODENSE Ekte Marsipan (min. 50 % mandler)
- 2 stk eggehviter
- 150 g sukker
- 150 g malte hasselnøtter
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over - og undervarme.
- Malt hasselnøtten i en mandelkvern eller i en foodprosessor.
- Riv marsipanen på et rivjern og ha i en bakebolle med sukker og malte hasselnøtter. Tilsett eggehvite og kna deigen sammen med rene hender.
- Legg enten små topper med to spiseskjeer på et stekebrett med bakepapir eller ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut rosene. Sett helt til slutt en hel hassel nøtt på på toppen av hver kake.
- Stek nøtterosene midt i ovnen i ca. 10 - 14 minutter og avkjøl de på en bakerist etter steking.
- Om ønskelig, kan småkakene gjerne dyppes i temperert sjokolade når det er avkjølt.