Nøtteroser
Nøtteroser – smakfulle og enkle julekaker! Perfekte til kaffen, med sprø nøtter og søt smak. Ideelle som hjemmelaget gave i julen.
porsjoner40
Ingredienser
- 150 g ODENSE Ekte Marsipan (raspet)
- 2 stk eggehviter
- 150 g sukker
- 150 g malte hasselnøtter
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over - og undervarme.
- Malt hasselnøtten i en mandelkvern eller i en foodprosessor.
- Riv marsipanen på et rivjern og ha i en bakebolle med sukker og malte hasselnøtter. Tilsett eggehvite og kna deigen sammen med rene hender.
- Legg enten små topper med to spiseskjeer på et stekebrett med bakepapir eller ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut rosene. Sett helt til slutt en hel hassel nøtt på på toppen av hver kake.
- Stek nøtterosene midt i ovnen i ca. 10 - 14 minutter og avkjøl de på en bakerist etter steking.
- Om ønskelig, kan småkakene gjerne dyppes i temperert sjokolade når det er avkjølt.
Tips og triks
Nøtterosene er veldig godt egent til å fryses ned og kan tas opp etter behov. Da blir de bare enda seigere i konsistensen som mange foretrekker. Velger du ikke å fryse de, bør de oppbevares i en luft-tett boks. Ha gjerne i en brødskalk slik at de ikke tørker så fort ut.