Panna cotta med lakris

Panna cotta med lakris er en kremet og deilig dessert med en ny liten vri. Den salte lakrisen er perfekt sammen med vaniljesmaken og de friske bærene.

Ingredienser

Til servering

  • Idun lakrissaus
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • blåbær og/ eller bjørnebær
  • mynte

Fremgangsmåte

  • Legg gelatin i en stor bolle med iskaldt vann.
  • Ha helmelk, fløte og sukker i en kjele. Varm opp på medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet og væsken ryker. Ikke la det koke.
  • Trekk vekk fra varmen, klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme væsken. Rør inn 2 ss lakrissaus og vaniljeessens. Hell i serveringsglass eller kopper. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 3 timer til panna cottaen har stivnet.
  • Pisk kremfløte og sukker til en myk krem og ha 1-2 ss krem oppå hver panna cotta. Hell over ekstra lakrissaus og topp med bær. Pynt gjerne med litt mynte.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top