Search
Close this search box.

Pavlovakrans

Pavlovakrans er en nydelig, smakfull kake – en glede å servere ved store anledninger! Sprø, myk og frisk på samme tid. Marengsen kan lages flere dager i forveien, og er fin å lage i forkant av større selskap. Oppbevar da bunnen i en stor, lufttett boks, i romtemperatur, og pynt den før servering.
Pavlovakrans

Ingredienser

Marengs / pavlovabunn:

Pynt:

  • Friske bringebær, fiken, rips og mynte.

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.
  • Ha marengsen over i en stor sprøytepose med en fintagget tipp. Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett.
    Sprøyt marengs over hele sirkelen fra midten og ut. Sprøyt så en kant rundt hele med små fine topper. Dra baksiden av en spiseskje gjennom sirklene så du får en fordypning til krem og bær i kransen rundt.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl.
  • Lag vaniljekremen som anvist på pakken og avkjøl. Pisk kremfløten til krem og pisk inn vaniljekremen. Ha litt krem midt i kransen og resten rundt kanten. Ha rikelig med frisk fiken og bær i kransen og pynt med frisk mynte. Server med det samme.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top