Pizza med kjøttdeig
Pizza med kjøttdeig er en klassiker og er vel kanskje den pizzaen det lages mest av i de tusen hjem. Bruk denne oppskriften på pizzabunn som basis, og topp den med det du liker aller best å ha på.
porsjoner2
Ingredienser
Pizzabunn:
- 270 g Pizzamel tipo 0 eller hvetemel
- 2 ts Idun Mors Hjemmebakte - Pizzagjær
- 1,5 dl vann
- 2,5 ss olivenolje
- 0,25 ts salt
Fremgangsmåte
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.
- Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 230 grader.
- Del deigen i to (eller flere) like store deler og form ut til pizzabunner med hånden, eller bruk en kjevle. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med hjemmelaget pizzasaus og ha på revet ost, halvstekt kjøttdeig, cherrytomater og eventuelt annet godt som du liker på pizzaen.
- Stek pizzaene på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 minutter.