Pizza med spekeskinke
Hjemmelaget pizza med creme fraiche og parmaskinke Parmaskinke (Prosciutto di Parma) er en type spekeskinke av svin som er produsert i fjelltraktene ved Parma i Italia. Kjøttet er lagret opp til 18 månder og har dermed en spesiell god smak. Men, man kan godt kan bruke andre typer spekeskinke på pizzaen også – prøve deg […]
porsjoner3
Ingredienser
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:
- 200 g hjemmelaget hvit pizzasaus
- 250 g revet mozzarella ost
- 2 stk mellomstore skrelte poteter i tynne skiver
- 125 g Prosciutto parmaskinke
- + litt ruccola salat til å ha på pizzaen etter steking
Fremgangsmåte
- Etter å ha laget deigen til en av pizzabunnene over, er det tid for å legge på toppingen på pizzaen.
- Fordel den hvite pizzasausen på den utkjevlede pizzabunnen med en spiseskje. Legg deretter over tevet mozzarella ost og tynne potetskiver. Parmaskinken kan enten legges på til slutt før eller etter steking. Skinken blir sprø og mer slat i smaken om den legges på innen steking. Du kan også prøve halve av hver, så finnes du rakst ut av hva du liker best til nesten gang.
- Stek pizzaen i en forvarmet ovn (ca. 230 - 250 grader) i ca. 10 - 15 minutter.
- Ha gjerne over litt grønn pesto etter steking og strø over litt ruccola.
Vel bekomme!