Search
Close this search box.

Pizzabomber

Innbakte kjøttboller Pizzabomber er innbakte kjøttboller med pizzasaus og revet ost. Disse passer fint å servere i barnebursdager eller som en godbit når du er ut på tur. Du kan enten lage kjøttbollene fra bunnen av, eller bruke ferdigkjøpte kjøttboller. Lager du kjøttbollene selv, kan vi anbefale en hjemmelaget pizzasaus som vil smake kjempegodt til. […]
Pizzabomber - innbakte kjøttboller i gjærdeig.
porsjoner20

Ingredienser

Pensling:

  • 1 stk egg, litt oregano og revet ost.

Forslag til fyll:

  • Enten hjemmelaget eller ferdigkjøpte kjøttboller, pizzasaus, revet ost og oregano.

Fremgangsmåte

  • Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør i terninger og kaldt vann. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.
    Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
  • Kjevle deigen ut til en tynn leiv og del den opp i kvadrater på ca. 10 cm. Legg en skje med pizzasaus, en kjøttbolle og litt revet ost i midten og klem så hjørnene av deigen sammen rundt fyllet. Legg pizzabombene opp ned på bakepapir eller i muffinsformer.
    Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og etterhev bollene i ca. 45 - 60 minutter, eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle pizzabombene med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt ekstra oregano og revet ost på toppen. Stekes på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter. Pizzabombene smaker aller best når de er nystekte!

Notes

Tips!

Pizzagjær gjør deigen enklere å kjevle uten at deigen trekker seg så lett sammen. Har du ikke pizzagjær i skapet, kan du erstatte det med 2,5 teskje tørrgjær original eller 25 gram fersk gjær original.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top