Pizzabunn

En pizzabunn er lett å lage selv. Det tar ikke lang tid å lage og resultatet er ”verdens” beste pizzabunn. Med denne oppskriften kan du velge om pizzadeigen skal langtidsheve eller ei, men langtidshevet pizzabunn smaker faktisk enda bedre! Du kan lage den tynn, tykk, i langpanne eller som porsjonspizzaer.
Hjemmelaget pizzabunn i en rund panne.
porsjoner3

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Tilsett deretter olje og kaldt vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. Elter du får hånd, må du beregne litt lenger eltetid for å få deigen like smidig.
  • Legg pizzadeigen i en mindre bolle, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet for kaldheving til neste dag.
  • NESTE DAG:
    Del deigen i 2 like store deler og la de hvile ca. 5 - 10 minutter i romtemperatur før du former eller kjevler til pizzabunner og legger enten på stekebrett, i pizzaformer eller på en forvarmet steinplate hvis du har dette. Skal du steke pizza på steinplate, skal denne forvarmes i ovnen til den er gjennomvarm. Forvarm stekeovnen til 230 grader.
  • Stryk pizzasaus på pizzabunnen og fyll på med ost og topping etter eget ønske.
  • Stek pizzaen på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

Tips!

Hvis du ikke har tid til at pizzadeigen skal langtidsheve, bruk dobbelt så mye gjær i oppskriften. Hev deigen til dobbelt størrelse etter elting. Lag en langpannepizza av deigen, eller del den til i 2 - 3 like store pizzaer.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top