Pizzadeig i langpanne
Pizzadeig i langpanne er praktisk å lage når flere skal spise pizza sammen. En langpannepizza rekker til 3-4 personer. I våre oppskrifter på pizzadeiger, bruker vi pizzagjær som gjør at deigen blir lettere å kjevle ut. Har du ikke pizzagjær får hånden, kan man selvsagt bruke original tørr eller fersk gjær.
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig
- 400 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
- 2,5 ts pizzagjær
- 0,5 ts salt
- 2,3 dl vann
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt.
- Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til dobbelt størrelse.
- Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
- Kjevle pizzadeigen ut til en langpannepizza. Dette er kanskje enklest å gjøre rett på bakepapiret. Det er da lurt å fukte benkeplaten med litt vann under bakepapiret, slik at det ikke sklir så lett under kjevlingen. Legg den utkjevlede pizzabunnen over i langpannen, og smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket pizzafyll.
- Stek langpannepizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 15 minutter.
Tips og triks
Skal du steke to langpanner samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.