Prinsessekake
Prinsessekake kan bakes med kanelfyll, eplefyll eller mandelfyll. Vaniljekremen kommer på toppen av det hele!
porsjoner6
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1 ss Idun ferskere bakst (valgfritt)
- 75 g sukker
- 75 g romtemperert smør/margarin (eller flytende margarin)
- 25 g fersk gjær for søte deiger
- 2,5 dl kaldt vann eller melk
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 1 egg sammenvispet til pensling
- litt melis og vann til melisglasur
Vaniljekrem
- 1 pose Idun kakefyll med vaniljesmak
- 4 dl helmelk
- 3 ss sukker
- 1 dl eplemarmelade
- kanel
Fremgangsmåte
- Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side inntil videre.
- Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
- Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og i 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
- Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
- Velt deigen ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca. 30 x 25 cm.
- Smør på halvparten av vaniljekremen jevnt utover leiven, strø på kanel og rull sammen fra langsiden.
- Skjær rullen i 6 tykke skiver, og sett de med snittflaten opp i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm i diameter.
- Dekk prinsessekaken til med plast og la den etterheve i 30 minutter . Lag groper i midten av hver snurr og legg på resten av vaniljekremen og litt eplemarmelade i hver snurr, og hev videre i ca. 30 - 60 minutter tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
- Pensle kaken med sammenvispet egg og stek den på nederste rille i ca. 20 - 30 minutter eller til kaken har fått en pen og gyllen farge.