Search
Close this search box.

Regnbuemarengs

Supersøte regnbuemarengs, som passer perfekt til temafesten, barnebursdagen eller Pride-feiringen!
Regnbuemarengs

Ingredienser

  • 3 stk romtempererte eggehviter
  • 135 g sukker
  • Konditorfarger (helst gelfarger) i regnbuens farger
  • Kakepynt / strøssel (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Piske eggehvitene til mykt skum og tilsett sukkeret litt og litt. Pisk utrolig lenge helt til sukkeret er oppløst. Minst 10 minutter. Marengsen skal være blank og tykk, og når du gnir litt marengs mellom fingertuppene skal du knapt kjenne noen sukkerkorn i massen.
  • Ha halvparten av marengsen i en sprøytepose med rund tipp, eller klipp av tuppen til sprøytepose til ca 1 cm åpning.
  • Finn fram en ny sprøytepose og bruk en pensel til å male innsiden av posen med konditorfarger i regnbuens farger. Det er best å bruke et tynt lag med gelfarger og legge de som langsgående striper ved siden av hverandre i posen.
  • Ha marengsen i en sprøytepose med en fintagget tipp og sprøyt ut litt marengs til den begynner å bli farget. Sprøyt små buer på stekebrett med bakepapir. Sprøyt hvite skyer med den andre marengsen, og dryss over litt kakepynt om ønskelig.
  • Tørk regnbuene i ovnen på 75 grader varmluft. La brettene stå i ovnen til marengsen er helt tørr. Dette kan ta flere timer. Sjekk ved å løfte opp en og se om den er helt tørr under. Avkjøl

Tips og triks

TIPS:

Marengsen kan oppbevares i kakebokser - eller lufttette bokser i romtemperatur - i flere måneder.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top