Search
Close this search box.

Rullekake med marsipanlokk

Rullekake med marsipanlokk er en utrolig god kake, som passer til alt fra 17.mai til bursdagsfeiringen. Pynt med friske bringebær, mynte og makroner – og det blir garantert god stemning når denne kaken settet på bordet!
Rullekake med marsipanlokk

Ingredienser

Rullekake

Krem og marsipanlokk

Pynt

 • Makroner, bringebær og mynte

Fremgangsmåte

 • Forvarm ovnen til 190 grader over-og undervarme.
  Pisk egg og sukker i 10 minutter til du har en lys og luftig eggedosis. Pisk inn vaniljeessens.
  Rør alle de tørre ingrediensene sammen og sikt inn i røra. Vend sammen.
 • Ha bakepapir i en liten smurt langpanne. Ca 30x40 cm stor. Klipp til bakepapiret i hjørnene så du kan brette bakepapiret opp langs kantene av formen. Hell røren i og fordel til et jevnt lag. Stek i 6-7 minutter til gyldent. Pass på at det ikke blir for mørkt for da kan den sprekke opp når den rulles sammen.
 • Ha et ark med bakepapir på kjøkkenbenken og dryss et tynt lag med sukker på papiret. Hvelv den varme kaken over på bakepapiret med stekeflaten ned mot sukkeret. Vent et par minutter og ta forsiktig av bakepapiret fra kakebunnen.
 • Smør et tynt lag med bringebærsyltetøy på bunnen. Pisk kremfløte og sukker til en litt fast krem og smør ⅔ utover kakebunnen. Dryss over friske bringebær og rull kaken tett sammen. Rull gjerne sammen fra kortsiden så får du en tykk og fin rullekake.
 • Legg kaken på et fat med skjøten ned og ha resten av kremen utenpå rullekaken. Dekk kaken med marsipanlokket og pynt gjerne med bringebær, mynte og kanskje noen makroner.
  Ha kaken i kjøleskapet fram til servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top