Search
Close this search box.

Surdeigsbrød med blåbær

Surdeigsbrød med blåbær har en flott farge ved siden av en spennende smak. Brødet er iøynefallende med sine lilla farge, og er ypperlig å servere til gode oster, tapasbordet, eller spennende gryteretter.
Surdeigsbrød med blåbær.
porsjoner4

Ingredienser

DAG 1 - Fordeig

DAG 2

Fremgangsmåte

  • DAG 1 (fordeig)
    Bland sammen bakeklar surdeig eller hjemmelaget surdeigsstarter med rugmel, hvetemel, vann og blåbær i en bakebolle. Rør lett sammen. Dekk til bakebollen med plast og la blandingen først stå i romtemperatur i 1 time. Sett deretter bakebollen svalt/kjølig i minst 12 timer.
  • DAG 2
    Smuldre opp gjæren i vannet, og tilsett blandingen fra i går og øvrige ingredienser unntatt saltet for dag 2 i en bakebolle. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 minutter. Tilsett saltet og elt deigen videre i 5 minutter på middels hastighet.
  • Legg deigen over i en smurt bakebolle, dekke til med plast og la deigen heve i 40 minutter. Kna deigen et par runder, legg tilbake i bakebollen og hev videre tildekket i 30 minutter. Kna på nytt og la deigen hvile i 10 minutter.
  • Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og del den i fire like store deler. Form forsiktig til avlange brød og legg på stekebrett med bakepapir. Strø litt mel over brødene. Dekk til med plast og la brødene etterheve i ca. 60 - 75 minutter.
  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 35 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge. Avkjøl brødet på en bakerist etter steking.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top