Search
Close this search box.

Sveitsisk marengs

Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske marengsen gjerne blir seigere i konsistensen en den franske.
Sjokolademuffins toppet med sveitsisk marengs og smeltet sjokolade.

Ingredienser

Marengs:

  • 100 g eggehviter
  • 200 g sukker

Fremgangsmåte

  • Hell litt vann i bunnen av en kjele og kok opp. I mellomtiden blandes eggehviter og sukker i en stålbolle og piskes sammen med en håndvisp.
  • Sett bollen med eggeblandingen over kjelen med det kokende vannet uten at bollen berører bunnen. Varm opp massen til den er mellom 49 - 53 grader, uten å røre. Bruk et sukkertermometer.
  • Ta bollen av kjelen og pisk blandingen opp med full hastighet med en elektrisk håndpisker til marengsen er tykk og glansfull. Pisk deretter blandingen på lav hastighet til den er avkjølt.
  • Nå er den klar til bruk! Ønsker du å lage pikekyss, lager du på "dotter" med et par teskjeer eller bruker en sprøytepose som legges på et stekebrett med bakepapir. Marengsen stekes med vanlig over- og undervarme ved 125 grader i ca. 60 minutter - litt avhengig av hvor store du lager de. Man merker at de er ferdige når man lett kan vippe bunne opp fra stekeplaten.

Notes

Tips!

Denne marengsen kan gjerne lages dagen i forveien da den holder seg stabil. Oppbevares i kjøleskapet med plastfolie over bollen.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top