Sveitsisk marengs
Sveitsisk marengs er en varmpisket variant som er lett å lage, men du trenger et sukkertermometer for et vellykket resultat. Marengsen blir tykk og stabil i konsistensen. Denne varmpiskede varianten brukes ofte i kaker, som krem på cupcakes eller som topping på terter. Man kan steke pikekyss av den også, men husk at den sveitsiske marengsen gjerne blir seigere i konsistensen en den franske.
Ingredienser
Marengs:
- 100 g eggehviter
- 200 g sukker
Fremgangsmåte
- Hell litt vann i bunnen av en kjele og kok opp. I mellomtiden blandes eggehviter og sukker i en stålbolle og piskes sammen med en håndvisp.
- Sett bollen med eggeblandingen over kjelen med det kokende vannet uten at bollen berører bunnen. Varm opp massen til den er mellom 49 - 53 grader, uten å røre. Bruk et sukkertermometer.
- Ta bollen av kjelen og pisk blandingen opp med full hastighet med en elektrisk håndpisker til marengsen er tykk og glansfull. Pisk deretter blandingen på lav hastighet til den er avkjølt.
- Nå er den klar til bruk! Ønsker du å lage pikekyss, lager du på "dotter" med et par teskjeer eller bruker en sprøytepose som legges på et stekebrett med bakepapir. Marengsen stekes med vanlig over- og undervarme ved 125 grader i ca. 60 minutter - litt avhengig av hvor store du lager de. Man merker at de er ferdige når man lett kan vippe bunne opp fra stekeplaten.