Vaffel med Smash!-saus
Vaffel med Smashsaus! Her får du søtt, salt og sprøtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som passer perfekt til helgekosen.
Ingredienser
Vaffelrøre
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 2 dl skummet kulturmelk
- 1,5 dl helmelk
- 1 dl vann
- 350 g hvetemel
- 0,5 ts Idun natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,5 ts kardemomme
- 125 g smeltet smør
Topping
- Kirsebær og vanilje-is
- Smash!-saus
- Litt hele Smash! (Kan droppes)
Fremgangsmåte
- Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
- Server de nystekte vaflene med din favoritt-is, smash! saus og litt hele smash (kan droppes). Her har vi brukt vanilje- og kirsebær-is, en helt fantastisk kombinasjon med den litt salte smashsausen. Også veldig godt med skogsbær-is, sjokolade eller vanilje.