Search
Close this search box.

Vaffel med Smash!-saus

Vaffel med Smashsaus! Her får du søtt, salt og sprøtt på samme tid! En enkel og utrolig god dessert, som passer perfekt til helgekosen.

Ingredienser

Vaffelrøre

  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 dl vann
  • 350 g hvetemel
  • 0,5 ts Idun natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Topping

  • Kirsebær og vanilje-is
  • Smash!-saus
  • Litt hele Smash! (Kan droppes)

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til side for avkjøling inntil videre. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Bland skummet kulturmelk, helmelk og vann sammen i et litermål og hell i det smeltede smøret. Rør deretter inn væskeblandingen og resten av de tørre ingrediensene - vekselvis sammen med eggedosisen - til en jevn og klumpfri røre.
  • Server de nystekte vaflene med din favoritt-is, smash! saus og litt hele smash (kan droppes). Her har vi brukt vanilje- og kirsebær-is, en helt fantastisk kombinasjon med den litt salte smashsausen. Også veldig godt med skogsbær-is, sjokolade eller vanilje. 
Skriv ut oppskriften

Flere vaffel-oppskrifter

  • Alle
  • Vafler
Alle
  • Alle
  • Vafler
Vaffelrøre

Vaffelrøre

Grove vafler med gresk yoghurt og bær

Grove vafler (glutenfri)

17 mai vafler

17. mai-vafler

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top