Vegansk pizza
Vegansk pizza inneholder ingen animalske produkter og er toppet med grønnsaker som er vel sammensatt av gode smaker og vegansk ost.
porsjoner3
Ingredienser
Pizzadeig:
- 3 dl kaldt vann
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 pose Idun pizzagjær
- 1 ts sukker
- 500 g siktet hvetemel (gjerne 00 pizzamel)
- 2 ts flaksalt
- mel (helst durumhvete) til utkjevling
Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer
- 200 g hummus
- 200 g Synnøve Go`vegan revet ost (eller annen vegansk ost)
- 100 g spinatblader
- 25 g sorte oliven
- 12 stk cherrytomater delt i to
- 1 stk liten rødløk i tynne skiver
- 2 ts tørket oregano + salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle. La maskinen gå på lav hastighet i 10-15 minutter til du har en blank og elastisk deig. Hvis deigen fortsatt er litt kort (den er ikke blank og elastisk), så øk tempoet på maskinen og elt deigen fort i 3 minutter til.
- Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 20 minutter. Del deigen i 4 deler og elt de til små fine boller. Smør de inn med litt olje og legg de på et oljet bakebrett med god avstand fra hverandre.
- Dekk med plast og la stå i romtemperatur i 1-2 timer til dobbel størrelse. Nå kan man bake de ut, eller sette de inn i kjøleskapet og bruke de i løpet av ett par dager.
- Sett stekeovnen på 250 grader (eller høyest mulig temperatur).
- Når pizzadeigen er kjevlet tynt ut, gjerne i durumhvete, er det tid for å fylle på med toppingen. Ha først på hummus over hele pizzaen. Ha deretter den revet veganske osten og deretter grønnsakene. Krydre pizzaen til slutt.
- Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter.