Gresskarkjeks med Nugattisaus

Kjeks som smuldrer og smelter på tungen. Med smak av “pumpkin spice” og fylt med melkesjokolade og nugattisaus. Perfekt for knask eller knep, å ha ved siden av teen på en kald høstdag eller gi bort i vertinnegave. Fyll gjerne med nugatti samme dag som de skal spises.  
porsjoner10 store kjeks

Ingredienser

Kjeks

  • 340 g romtemperert meierismør
  • 230 g lyst brunt sukker
  • 1 ts vaniljeessens
  • 2 egg (romtempererte)
  • 560 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts malt tørket ingefær
  • 1 klype revet muskat
  • 1 klype malt nellik
  • 1/2 ts flaksalt

Til servering

  • 200 g melkesjokolade
  • 1 dl nugattisaus
  • 2 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  • Ha smør, sukker og vanilje i bollen og pisk sammen til en lys krem med kjøkkenmaskin (med k-krok/grind) eller med en håndmikser.
  • Pisk inn ett egg av gangen.
  • Rør hvetemel, bakepulver og krydder sammen, og rør inn i røren med en slikkepott til du har en jevn deig.  
  • Ha godt med mel på kjøkkenbenken og kjevlen, og kjevle deigen ut til ½ cm. Bruk en pepperkakeform formet som et gresskar og stikk ut gresskar.
  • Flytt forsiktig over på et stekebrett med bakepapir, og stikk ut ansikter på halvparten av gresskarene. Hvis du ikke har pepperkakeform kan du bruke et glass og stikke ut sirkler, og skjære ut ansikter på halvparten med en liten skarp kniv. Du kan også lage en mal ved å tegne på papir og klippe ut. For så å legge papiret på deigen og skjære ut kjeks med en liten kniv rundt papirfiguren.
  • Sett brettet med kjeks i fryseren og la stå i 20 minutter til deigen er helt fast. Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme mens kjeksen avkjøler seg.
  • Stek de kalde kjeksene midt i ovnen i 8-12 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl 5 minutter på brettet før du løfter dem forsiktig over på en rist og avkjøler helt.
  • Smelt smøret og la stå på medium-lav varme til det har blitt gyllen. Rør sukker og kanel sammen og hell over på en tallerken. Pensle oversiden av kjeksene med ansikt med smør og dypp i sukkeret. Hell av overflødig sukker.
  • Del melkesjokoladen i biter og ha i en skål sammen med sausen. Varm opp over vannbad til sjokoladen har smeltet og du har en tykk saus. Ta bort fra varmen og avkjøl mens du nå og da rører i den. Den er klar til å brukes når den er veldig tykk og renner langsomt av skjeen.
  • Ha 1 ss saus på en kjeks uten ansikt og legg en kjeks med ansikt oppå så du får en liten sandwich. La stå i romtemperatur til sausen har blitt fastere og server eller gi bort til trick or treat. De kan også legges i kjøleskapet hvis du ønsker en fastere nugattikrem.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top