Knekkebrød uten surdeig
Hjemmelagde knekkebrød er skikkelig godt og enkelt å lage - prøv selv!

porsjoner33
Ingredienser
- 50 g sesamfrø
- 125 g solsikkefrø
- 75 g lettkokte havregryn (gjerne glutenfrie)
- 70 g fint rugmel
- 30 g linfrø
- 35 g gresskarkjerner
- 35 g havrekli
- 0,5 ts salt
- 20 g solsikke eller rapsolje
- 3 dl vann
Fremgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene og spe på med vann til du får en grøtete masse.
- Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter.
- Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag med en slikkepott som vætes med vann underveis, eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter med en kniv eller pizzakutter, slik at det er lett å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.
- Stekes midt i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 50 - 60 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge. Avkjøl knekkebrødene etter steking.