Eltefritt brød i airfryer

Glemte du å kjøpe brød til dagen etter? Og har du verken kjøkkenmaskin eller stekeovn? Da er dette oppskriften for deg! Rør sammen ingrediensene kvelden i forveien og stek brødet i airfryer til frokost.  
porsjoner4

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 1 ts flaksalt eller malt havsalt
  • 1 ts Idun tørrgjær original
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør sammen med en slikkepott. Deigen vil være løs og klissete. Dekk med plastfolie og la stå og heve på kjøkkenbenken i 3 timer eller over natten.  
  • Ha mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen over på benken. Bruk en brødskrape og dra deigen inn mot midten til du har en rund og stram ball. Klipp ut en stor og bakepapirbit som er større enn kurven i airfryeren, så papiret også vil gå opp langs sidene på kurven. Rull bakepapiret sammen til en ball og brett ut igjen. Da vil den forme seg lettere etter kurven.  Legg deigen midt på papiret og dekk til med et kjøkkenhåndkle. Hev til dobbelt størrelse.  
  • Sett på airfryeren på 185 grader og la den bli helt varm. Ta ut kurven og løft opp bakepapiret med deigen. Slipp brødet ned i formen med bakepapiret ned, og stek i ca 20 min på 185 grader til brødet er gjennomstekt.
  • Ta gjerne ut papiret de siste 5 minuttene.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top