Go Back
+ servings

Løksuppe

Løksuppe er en knallgod, varmende og rimelig hverdagsmiddag, og ikke minst en super måte å bruke opp brød som begynner å bli tørt! Med denne oppskriften gjør du om brødrestene til et nydelig ostesmørbrød-lokk på toppen av suppa.
Løksuppe
porsjoner4

Ingredienser

Suppe:

  • 6 stk løk
  • 2 ss smør
  • 0,5 - 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 1,5 l hønsebuljong eller kraft
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts finhakket timian
  • Salt og pepper

Ostesmørbrød som skal toppe løksuppen:

  • 4 skiver tørt brød
  • Revet gulost

Fremgangsmåte

  • Del løken i fire og skjær den i tynne strimler. Stek gylden og myk i smøret på medium varme. Hell over hvitvinen og la den koke halvveis inn. Ha i buljong/kraft og laurbærblad og la småkoke i 15 minutter.
    Plukk ut laurbærbladet og smak til med timian, pepper og salt.
  • Forvarm ovnen på 200 grader. Hell suppen opp i ildfaste serveringskåler. Del gjerne brødskivene i store biter så blir et lettere å spise. Topp suppen med brødet og avslutt med ost.
  • Sett formene i stekeovnen, og stek til osten er gylden. Server med det samme.
Skriv ut oppskriften