Løksuppe
Løksuppe er en knallgod, varmende og rimelig hverdagsmiddag, og ikke minst en super måte å bruke opp brød som begynner å bli tørt! Med denne oppskriften gjør du om brødrestene til et nydelig ostesmørbrød-lokk på toppen av suppa.
porsjoner4
Ingredienser
Suppe:
- 6 stk løk
- 2 ss smør
- 0,5 - 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
- 1,5 l hønsebuljong eller kraft
- 1 stk laurbærblad
- 1 ts finhakket timian
- Salt og pepper
Ostesmørbrød som skal toppe løksuppen:
- 4 skiver tørt brød
- Revet gulost
Fremgangsmåte
- Del løken i fire og skjær den i tynne strimler. Stek gylden og myk i smøret på medium varme. Hell over hvitvinen og la den koke halvveis inn. Ha i buljong/kraft og laurbærblad og la småkoke i 15 minutter. Plukk ut laurbærbladet og smak til med timian, pepper og salt.
- Forvarm ovnen på 200 grader. Hell suppen opp i ildfaste serveringskåler. Del gjerne brødskivene i store biter så blir et lettere å spise. Topp suppen med brødet og avslutt med ost.
- Sett formene i stekeovnen, og stek til osten er gylden. Server med det samme.