Løksuppe er en knallgod, varmende og rimelig hverdagsmiddag, og ikke minst en super måte å bruke opp brød som begynner å bli tørt! Med denne oppskriften gjør du om brødrestene til et nydelig ostesmørbrød-lokk på toppen av suppa.
porsjoner4
Ingredienser
Suppe
6stkløk
2sssmør
0,5 - 1dlhvitvin(kan sløyfes)
1,5lhønsebuljong eller kraft
1stklaurbærblad
1tsfinhakket timian
Salt og pepper
Ostesmørbrød som skal toppe løksuppen
4skivertørt brød
Revet gulost
Fremgangsmåte
Del løken i fire og skjær den i tynne strimler. Stek gylden og myk i smøret på medium varme. Hell over hvitvinen og la den koke halvveis inn. Ha i buljong/kraft og laurbærblad og la småkoke i 15 minutter.
Plukk ut laurbærbladet og smak til med timian, pepper og salt.
Forvarm ovnen på 200 grader. Hell suppen opp i ildfaste serveringskåler. Del gjerne brødskivene i store biter så blir et lettere å spise. Topp suppen med brødet og avslutt med ost.
Sett formene i stekeovnen, og stek til osten er gylden. Server med det samme.