Go Back

Lukket valnøttkake

Det er mange gode grunner til at lukket valnøttkake har blitt en klassiker. Fylt med deilig valnøttkrem og toppet med et vakkert marsipanlokk… denne kaken er virkelig en sann fest å servere!
Lukket valnøttkake

Ingredienser

OPPSKRIFT PÅ SUKKERBRØD

KREM

MARSIPANLOKK OG PYNT

Fremgangsmåte

  • Følg link under "oppskrift på sukkerbrød." Lag sukkerbrødet etter denne oppskriften, og avkjøl opp ned på en rist.
  • Pisk fløte og sukker til krem, og vend inn vaniljeessens og valnøtter.
    Del kakebunnen i tre, og ha syltetøy og krem mellom lagene. Dekk kaken med et tynt lag krem og sett kaldt.
  • Kna marsipanen sammen og kjevle til en stor sirkel. 2-3 mm tynt. Hvis den sitter fast til benken kan du drysse på litt maizena eller mel underveis. Det er fint om lokket er større enn kaken for da er det lettere å få marsipanen fint på kaken.
    Ha lokket over kaken og form den pent rundt kantene. Skjær av overflødig marsipan. Vi rullet kuler av marsipanrestene, og rullet de i litt spiselig gullpulver. Du kan også lage roser eller flettet kant til nederst på kaken.
  • Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl noe. Ha over i en liten sprøytepose og lag striper på kaken.
    Pynt med valnøtter og eventuelt marsipanpynt.
Skriv ut oppskriften