Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Kle deretter bunnen av springformen med bakepapir, slik at det blir lettere å ta bunnen ut av formen når den er stekt.
Pisk romtempererte egg og sukker til en relativ hvit og stiv masse. Husk at bollen du visper i, samt vispen du pisker med, bør være helt rene og frie for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv under piskingen. Vil du ha mer smak på sukkerbrødet, kan du ha i litt revet sitronskall i eggedosisen.
Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Da kan sukkerbrødet bli kompakt i konsistensen.
Fordel forsiktig røra i den smurte kakeformen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.