Search
Close this search box.

Lukket valnøttkake

Det er mange gode grunner til at lukket valnøttkake har blitt en klassiker. Fylt med deilig valnøttkrem og toppet med et vakkert marsipanlokk… denne kaken er virkelig en sann fest å servere!
Lukket valnøttkake

Ingredienser

Sukkerbrød

  • 5 stk mellomstore romtempererte egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Krem

Marsipanlokk og pynt

Annet

  • 1 pakke Nora Hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy

Fremgangsmåte

Sukkerbrød

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Kle deretter bunnen av springformen med bakepapir, slik at det blir lettere å ta bunnen ut av formen når den er stekt.
  • Pisk romtempererte egg og sukker til en relativ hvit og stiv masse. Husk at bollen du visper i, samt vispen du pisker med, bør være helt rene og frie for fett. Er det ikke det, kan du risikere at massen ikke blir stiv under piskingen. Vil du ha mer smak på sukkerbrødet, kan du ha i litt revet sitronskall i eggedosisen.
  • Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Da kan sukkerbrødet bli kompakt i konsistensen.
  • Fordel forsiktig røra i den smurte kakeformen.
  • Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
  • La bunnen avkjøle seg i kakeformen etter steking. Legg gjerne over et kjøkkenhåndklede, slik at varmen slår tilbake i sukkerbrødet og holder det mykt.

Krem

  • Pisk fløte og sukker til krem, og vend inn vaniljeessens og valnøtter.
  • Del kakebunnen i tre, og ha syltetøy og krem mellom lagene. Dekk kaken med et tynt lag krem og sett kaldt.

Montering og marsipanlokk

  • Kna marsipanen sammen og kjevle til en stor sirkel. 2-3 mm tynt. Hvis den sitter fast til benken kan du drysse på litt maizena eller mel underveis. Det er fint om lokket er større enn kaken for da er det lettere å få marsipanen fint på kaken.
  • Ha lokket over kaken og form den pent rundt kantene. Skjær av overflødig marsipan. Vi rullet kuler av marsipanrestene, og rullet de i litt spiselig gullpulver. Du kan også lage roser eller flettet kant til nederst på kaken.

Pynt

  • Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl noe. Ha over i en liten sprøytepose og lag striper på kaken.
  • Pynt med valnøtter og eventuelt marsipanpynt.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Regnbue kake i fire lag.

Regnbuekake

Glutenfri kake med vaniljekrem og jordbær.

Glutenfri kake

saftig sitronkake

Saftig sitronkake

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top