Lukket valnøttkake
Det er mange gode grunner til at lukket valnøttkake har blitt en klassiker. Fylt med deilig valnøttkrem og toppet med et vakkert marsipanlokk… denne kaken er virkelig en sann fest å servere!

Ingredienser
OPPSKRIFT PÅ SUKKERBRØD
KREM
- 5 dl kremfløte
- 3 ts sukker
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 60 g finhakkede valnøtter
MARSIPANLOKK OG PYNT
- 2 pk ODENSE Ekstra Hvit Marsipan
- 50 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- Litt valnøtter til pynt
ANNET:
Fremgangsmåte
- Følg link under "oppskrift på sukkerbrød." Lag sukkerbrødet etter denne oppskriften, og avkjøl opp ned på en rist.
- Pisk fløte og sukker til krem, og vend inn vaniljeessens og valnøtter. Del kakebunnen i tre, og ha syltetøy og krem mellom lagene. Dekk kaken med et tynt lag krem og sett kaldt.
- Kna marsipanen sammen og kjevle til en stor sirkel. 2-3 mm tynt. Hvis den sitter fast til benken kan du drysse på litt maizena eller mel underveis. Det er fint om lokket er større enn kaken for da er det lettere å få marsipanen fint på kaken. Ha lokket over kaken og form den pent rundt kantene. Skjær av overflødig marsipan. Vi rullet kuler av marsipanrestene, og rullet de i litt spiselig gullpulver. Du kan også lage roser eller flettet kant til nederst på kaken.
- Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl noe. Ha over i en liten sprøytepose og lag striper på kaken. Pynt med valnøtter og eventuelt marsipanpynt.