Delfiakake med marsipan
Delfiakake med marsipan er kanskje julens mektigste kake, men er uten tvil en favoritt hos mange. Denne konfektkaken er ganske enkel å lage og den skal ikke stekes. Det er mest vanlig å bruke en variant av Per-kjeks i kaken, men ønsker du å lage en ny vri, kan disse erstattes med eksempelvis pepperkaker.

porsjoner8
Ingredienser
- 250 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe
- 2 stk mellomstore egg
- 3 ss sukker
- 200 g ODENSE Ekte Marsipan
- 0,5 pakke Per-kjeks
PYNT
- gelétopper
Fremgangsmåte
- Start med å smøre en 1,5 liter brødform med smør og dekk hele formen til med bakepapir eller plastfolie.
- Hakk sjokoladen i biter og smelt den sammen med delfiafett i en bolle oven vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Rør deretter sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn blanding. Skjær marsipanrullen opp i skiver på ca. 5 mm tykkelse.
- Legg røre lagvis i formen med skiver av marsipan og kjeks. Det skal være sjokolade mellom lagene og på toppen av kaken. Sett delfiakaken i kjøleskapet til den er stiv, men husk å pynte toppen av kaken innen den stivner helt.