Delfiakake med marsipan
Delfiakake med marsipan er kanskje julens mektigste kake, men er uten tvil en favoritt hos mange. Denne konfektkaken er ganske enkel å lage og den skal ikke stekes. Det er mest vanlig å bruke en variant av Per-kjeks i kaken, men ønsker du å lage en ny vri, kan disse erstattes med eksempelvis pepperkaker.
![Delfiakake med marsipan og geletopper](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2019/10/Delfiakake_med_marsipan-1024x640.jpg)
porsjoner8
Ingredienser
- 250 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe
- 2 stk mellomstore egg
- 3 ss sukker
- 200 g ODENSE Ekte Marsipan
- 0,5 pakke Per-kjeks
PYNT
- gelétopper
Fremgangsmåte
- Start med å smøre en 1,5 liter brødform med smør og dekk hele formen til med bakepapir eller plastfolie.
- Hakk sjokoladen i biter og smelt den sammen med delfiafett i en bolle oven vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Rør deretter sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn blanding. Skjær marsipanrullen opp i skiver på ca. 5 mm tykkelse.
- Legg røre lagvis i formen med skiver av marsipan og kjeks. Det skal være sjokolade mellom lagene og på toppen av kaken. Sett delfiakaken i kjøleskapet til den er stiv, men husk å pynte toppen av kaken innen den stivner helt.
Tips og triks
Når du skal servere kaken, er det enkelt å få fine skiver og du skyller en stor kniv under varmt vann mellom hver kakeskive du skjærer. Husk å tørke knivbladet for hvert kakestykke du skjærer.
Delfiakaken oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 1 - 2 uker. Kaken er også egnet til å fryses ned.