Delfiakake med marsipan er kanskje julens mektigste kake, men er uten tvil en favoritt hos mange. Denne konfektkaken er ganske enkel å lage og den skal ikke stekes. Det er mest vanlig å bruke en variant av Per-kjeks i kaken, men ønsker du å lage en ny vri, kan disse erstattes med eksempelvis pepperkaker.
porsjoner8
Ingredienser
250gbakesjokolade
250gdelfiafett
4sssterk kaffe
2stkmellomstore egg
3sssukker
200gODENSE Ekte Marsipan
0,5pakkeMariekjeks
Pynt
gelétopper
Fremgangsmåte
Start med å smøre en 1,5 liter brødform med smør og dekk hele formen til med bakepapir eller plastfolie.
Hakk sjokoladen i biter og smelt den sammen med delfiafett i en bolle oven vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør deretter sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn blanding. Skjær marsipanrullen opp i skiver på ca. 5 mm tykkelse.
Legg røre lagvis i formen med skiver av marsipan og kjeks. Det skal være sjokolade mellom lagene og på toppen av kaken. Sett delfiakaken i kjøleskapet til den er stiv, men husk å pynte toppen av kaken innen den stivner helt.
Tips og triks
Når du skal servere kaken, er det enkelt å få fine skiver og du skyller en stor kniv under varmt vann mellom hver kakeskive du skjærer. Husk å tørke knivbladet for hvert kakestykke du skjærer.Delfiakaken oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 1 - 2 uker. Kaken er også egnet til å fryses ned.