Rund delfiakake
Oppskrift på rund delfiakake uten marsipan Rund delfiakake er like enkel å lage som den klasssike i brødform. I denne oppskriften bruker vi ikke marsipan og vi har byttet ut Per kjeks med Ritz kjeks for å få bittelitt salt med i kaken. Litt salt smaker bare godt ved siden av den fete sjokoladen som […]

porsjoner16
Ingredienser
- 250 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe
- 2 stk mellomstore egg
- 3 ss sukker
- 0,5 pakke Ritz kjeks
Fremgangsmåte
- Kle en rund kakeform på 19 cm i diameter med matpapir eller plastfolie.
- Smelt hakket sjokolade og smelt det sammen med med delfiafett i en bolle oven vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til blandingen blir jevn and fin.
- Legg lagvis kjeks og sjokoladerøre. Start og avslutt med sjokoladerøre. La kaken stivne litt i kjøleskapet, men pass på å pynt kaken med ønsket pynt innen kaken stivner helt.