Rund delfiakake
Rund delfiakake er like enkel å lage som den klassiske i brødform. I denne oppskriften bruker vi ikke marsipan og vi har bruker Ritz-kjeks for å få bittelitt salt med i kaken.

porsjoner16
Ingredienser
- 250 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss sterk kaffe
- 2 stk mellomstore egg
- 3 ss sukker
- 0,5 pakke Ritz kjeks
Pynt
- 2 pk gelétopper
Fremgangsmåte
- Kle en rund kakeform på 19 cm i diameter med matpapir eller plastfolie.
- Hakk sjokolade og smelt sammen med delifiafett i en bolle over et vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til blandingen blir jevn and fin.
- Legg lagvis sjokoladerøre, kjeks og gelétopper i springformen. Start og avslutt med sjokoladerøre. La kaken stivne litt i kjøleskapet, men pass på å pynt kaken med gelétopper, eller ønsket pynt innen kaken stivner helt.
Tips og triks
Når du skal servere kaken, er det enkelt å få fine skiver og du skyller en stor kniv under varmt vann mellom hver kakeskive du skjærer. Husk å tørke knivbladet for hvert kakestykke du skjærer.
Delfiakaken oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 1 - 2 uker. Kaken er også egnet til å fryses ned.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- rudnstykker
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- rudnstykker
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker